Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νέα δημοσκόπηση της Pulse: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες

Προβάδισμα 4,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ...



Προβάδισμα 4,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% (28,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), έναντι 25% (25%) του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ποσοστό 9,5% (9,5%). Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 55% (6%), η Ελληνική Λύση με 3,5% (3,5%), το ΜέΡΑ25 με 3,5% (3%) και το κόμμα Έλληνες 3% (2,5%). Στο 16,5% (17,5%) η «Γκρίζα Ζώνη» (11,5% δεν απαντώ/αναποφάσιστοι–5% λευκό/άκυρο/αποχή) .

Δημοσκόπηση Pulse πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 5 μονάδες με τα ποσοστά των κομμάτων να διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ: 31%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26%
  • ΠΑΣΟΚ: 10%
  • ΚΚΕ: 6%
  • Ελληνική Λύση: 4%
  • ΜέΡΑ25: 5%
  • Κόμμα Έλληνες: 3,5%
  • Άλλο: 4
  • Αναποφάσιστοι: 11,5%

Δημοσκόπηση Pulse πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Η παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση Pulse παράσταση νίκης

Η εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση Pulse εκτίμηση ψήφου υπόθεση

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 36% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Η πρόταση για πρωθυπουργό του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει 11%. Η επιλογή «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 24%.

Δημοσκόπηση Pulse καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ένας στους πέντε θέλει κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία

Ένας στους πέντε ερωτηθέντες (ποσοστό 22%) απαντά ότι θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία, αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ωστόσο, το 36% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πρέπει μεν να γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει, τότε να γίνουν εκλογές. Ο ένας στους τρεις (ποσοστό 33%) δηλώνει ότι θα πρέπει στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας να γίνουν εκλογές το συντομότερο.

Δημοσκόπηση Pulse εκλογές

Στο σύνολό τους, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν είναι η κοινωνική πολιτική στην Υγεία και την Παιδεία, η ακρίβεια και η οικονομία, η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τα θέματα θεσμών και διαφάνειας, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα, αλλά και το δυστύχημα στα Τέμπη.

Δημοσκόπηση Pulse εκλογές κριτήριο σύνολο

Το δυστύχημα στα Τέμπη, πάντως, είναι πιο ψηλά στην ιεράρχηση των παραμέτρων από τις οποίες εξαρτάται η ψήφος, μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων, ηλικίας 17 έως 29 ετών.

Δημοσκόπηση Pulse εκλογές κριτήριο νέοι

To 38% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ήθελε κυβέρνηση ΝΔ ή με βασικό κορμό τη ΝΔ, ενώ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ήθελε το 30% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Pulse Επόμενη Κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνονται δύο σενάρια κατανομής εδρών με κριτήριο το ποσοστό που θα μείνει εκτός βουλής στην κάλπη της απλής αναλογικής, στις 21 Μαϊου.

Στο σενάριο να μείνει εκτός βουλής 4,5% και να εκπροσωπηθούν επτά κόμματα η κατανομή των εδρών θα είναι όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Δημοσκόπηση Pulse κατανομή εδρών 7 κόμματα

Στο δεύτερο σενάριο με 8,5% εκτός βουλής και εξακομματικό κοινοβούλιο, η κατανομή των εδρών θα είναι όπως φαίνεται ακολούθως:

Δημοσκόπηση Pulse κατανομή εδρών 6 κόμματα

Η δημοσκόπηση της Pulse πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου σε δείγμα 1.107 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram