Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Android: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το νέο πολύ χρήσιμο εργαλείο της Google

Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεταξύ Android συσκευών και Wind...



Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεταξύ Android συσκευών και Windows υπολογιστών με ευκολία. Ο λόγος γίνεται για το Nearby Share Beta for Windows, ένα όνομα που μπορεί να είναι οικείο σε πολλούς χρήστες Android.

Το Nearby Share είναι μια λειτουργία που εισήγαγε η Google το 2020 για τις Android συσκευές. Επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν γρήγορα περιεχόμενο μεταξύ Android smartphones, tablets και Chromebooks, χρησιμοποιώντας Bluetooth και Wi-Fi. Η λειτουργία είναι παρόμοια με το AirDrop της Apple, το οποίο επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών iOS και Mac.

Τώρα, η Google επεκτείνει το Nearby Share για τους υπολογιστές με Windows, διευκολύνοντας τους χρήστες να μεταφέρουν εικόνες, βίντεο, έγγραφα και άλλα αρχεία μεταξύ Android και Windows. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο για το εξωτερικό, ωστόσο πλέον και οι Έλληνες χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το Nearby Share Beta από την επίσημη ιστοσελίδα του Android. Έπειτα το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθούν με το Google λογαριασμό του. Στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν πώς θα εμφανίζεται ο υπολογιστής τους σε άλλες συσκευές και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ορατότητας.

Για να στείλουν ένα αρχείο από έναν υπολογιστή σε μια συσκευή Android, οι χρήστες μπορούν απλά να το σύρουν στην εφαρμογή ή να επιλέξουν τη νέα επιλογή στο μενού που εμφανίζεται με δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν με ποια συσκευή Android θέλουν να κάνουν κοινή χρήση από τη λίστα που εμφανίζεται. Αντίστροφα, για να στείλουν ένα αρχείο από μια συσκευή Android σε έναν υπολογιστή, οι χρήστες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η εφαρμογή Nearby Share Beta είναι ανοιχτή στο PC τους και στη συνέχεια να επιλέξουν τον υπολογιστή από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών όταν πατάνε Share.

Η Google αναφέρει ότι τα αρχεία που αποστέλλονται μέσω του Nearby Share προστατεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και ότι οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 5m προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης και αυτόματη αποστολή αρχείων χωρίς να απαιτείται επιβεβαίωση κάθε φορά.


Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram