Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Αλέξης Τσίπρας: "Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας και να φέρουμε δικαιοσύνη παντού"

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις τέσσερις μεγάλες ανάγκες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό ...



Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις τέσσερις μεγάλες ανάγκες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Πάνω σε αυτό δομείται η προσμονή της αλλαγής, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα» της Κυριακής.

«Ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε», σημειώνει, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα πρόγραμμα που το βγάλαμε από το συρτάρι ένα μήνα πριν από τις κάλπες. Είναι ένα εξειδικευμένο, κοστολογημένο και άμεσης εφαρμογής πρόγραμμα που ο εμπλουτισμός του πάτησε σε επεξεργασίες ετών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει ότι «ο κόσμος δεν πείθεται πια από καμπάνια φόβου που επιχειρεί η ΝΔ. Είδε το εισόδημα του να εξανεμίζεται τα τέσσερα αυτά χρόνια. Πόσο περισσότερο να φοβηθεί;». Επισημαίνει ότι θα εφαρμοστεί ΠΝΠ αμέσως μετά τις εκλογές για αναστολή πλειστηριασμών, μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ και κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Αναφέρει ότι η κωδικοποίηση της αλλαγής, το τι και πώς πρέπει να αλλάξει, αφορά στο «Συμβόλαιο Αλλαγής» και τη στελέχωση των ψηφοδελτίων «με πρόσωπα εγνωσμένης εμπειρίας και εξειδικευμένης γνώσης που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης». Τονίζει ότι ο συνδυασμός αυτών «είναι όρος της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και η μεγάλη δύναμη που θα τροφοδοτήσει τη νέα ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κάνει πράξη την αλλαγή».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση με τη ΝΔ για την κοστολόγηση του προγράμματος, σχολιάζει ότι «λεφτά για τη ΝΔ υπάρχουν μόνο για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους» και πως όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι υπερβολικά, είναι ρεαλιστικά και γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει δημοσιονομική ισορροπία». «Η ΝΔ μας έριξε στα μνημόνια, όχι εμείς. Εμείς νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», λέει. Προσθέτει ότι «τα αφήσαμε όλα στρωμένα, να τρώει από τα δικά μας έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης» και τονίζει πως «γι’ αυτό τώρα ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας και να φέρουμε δικαιοσύνη παντού».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι οι πολίτες είδαν πώς είναι να έχεις μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης, να στηρίζει το κοινωνικό κράτος, την υγεία και την παιδεία, να βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίζει το χρέος και να αφήνει και 37 δισ. απόθεμα ασφαλείας στα δημόσια ταμεία. Αυτό το κεφάλαιο εντιμότητας και σοβαρότητας παραμένει ανοικτό και είναι σήμερα η μοναδική προοδευτική προοπτική για τον τόπο». «Το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και που χρωστά το ίδιο 400 εκατ. στις τράπεζες δεν δικαιούται να ομιλεί για κοστολογήσεις», σχολιάζει.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν αντιστρέφεται «το κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και σημειώνει ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται στην κάλπη αυτό το πλειοψηφικό αίτημα αλλαγής που βλέπουμε να διαμορφώνεται πια μέσα στην κοινωνία, επομένως να είναι ακόμα πιο ισχυρή η εντολή προς τη νέα προοδευτική κυβέρνηση». Υπογραμμίζει ότι «μόνο η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή, με τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης λίγες μέρες μετά» και πως «αν δεν νικήσουμε, αν κερδίσει έστω και με μισή μονάδα η ΝΔ, θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη». Σχολιάζει πως «μετά από όσα έγιναν στη χώρα, μετά τον βιασμό της ίδιας της δημοκρατίας με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από τόση αλαζονεία και αδιαφορία για την κοινωνία, δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό».

Ερωτηθείς τι συνδέει και τι χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν πια δυο πολύ συγκεκριμένες και αντικρουόμενες απαντήσεις, η προοδευτική και η συντηρητική. «Σε αυτή τη βάση ενοποιείται το προοδευτικό στρατόπεδο. Με τις διαφορές μας, με τις καταβολές μας, με την κριτική του ενός στον άλλον, αλλά επί της ουσίας στην ίδια πλευρά», συνεχίζει. Σημειώνει ότι για εκείνον αυτό είναι το κρίσιμο, «από κει και πέρα όμως απαιτείται και το αίσθημα ευθύνης για να πάμε στην πράξη. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω μας χωρίζει ακόμα από το ΠΑΣΟΚ». Μιλά για «διστακτικότητα» του ΠΑΣΟΚ «να θέσει τη διαχωριστική γραμμή όπως αρμόζει όχι μόνο στην ιστορία του αλλά και στο σημερινό του πρόγραμμα»» και πως αυτή πρέπει να είναι μία, απέναντι στη Δεξιά. «Ο διμέτωπος είναι και απαράδεκτος ιστορικά και άστοχος πολιτικά», αναφέρει. «Δεν παρακολουθούσα εγώ τον κ. Ανδρουλάκη», σχολιάζει, «ο κ. Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε». Τονίζει ότι «αν είναι αληθές αυτό που ο ίδιος είπε προχθές, ότι επιθυμεί να υπάρξει λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους, ακόμη και κάποιοι να πάνε φυλακή, γνωρίζει καλά ότι ο μόνος ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει πράξη. Προφανώς όχι να συνεργαστεί με τη Δεξιά. Αλλά μετά από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κάτσουμε στο τραπέζι να κουβεντιάσουμε και να συγκροτήσουμε προοδευτική κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής».

Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη «που λέει να του κοπεί το χέρι αν συνεργαστεί μαζί σας», ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι «για τον κ. Βαρουφάκη δεν υπάρχει ζήτημα. Όπως όλοι μας, έτσι κι αυτός, έχουμε μια ιστορία πίσω μας και κατά τη γνώμη μου στην κρίσιμη στιγμή η άποψη και η στάση του κ. Βαρουφάκη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του 2015 ήταν ταυτόσημη με του κ. Σόιμπλε. Επομένως, δεν χρειάζεται να ρισκάρει την αρτιμέλεια του». Σχετικά με το ΚΚΕ σχολίασε ότι «επιμένει σε ένα ιστορικό λάθος». «Επιμένει να στερεί από το ιστορικότερο κόμμα της Αριστεράς στη χώρα τη δυνατότητα να γίνει αυτό που για δεκαετίες ήταν το ΚΚΕ, δηλαδή ενεργό κομμάτι προοδευτικών και ριζοσπαστικών αλλαγών για τις εργαζόμενες τάξεις», αναφέρει. «Στο τέλος της ημέρας τι κερδίζει το ΚΚΕ;», σχολιάζει, «τον δημόσιο σεβασμό των συντηρητικών πολιτικών γιατί βλέπουν ένα σημαντικό πολιτικό αντίπαλο στην καλύτερη να στέκεται ακίνδυνος απέναντι τους, στη χειρότερη να επαναλαμβάνει τα επιχειρήματά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Το άρθρο Τσίπρα στην Αυγή

Τη σημασία και τα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», σημειώνοντας ότι από αυτές τις εκλογές «είναι πιθανότατο, αν όχι σίγουρο, ότι θα προκύψει κυβέρνηση». «Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ό,τι κι αν δηλώνει σήμερα, θα μετέλθει όλων των μέσων προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση», υποστηρίζει. Τονίζει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, τότε ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης από προσδοκία θα γίνει πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι «ευκαιρία για τη χώρα που δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη» και πως «με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει για πρώτη φορά με το πρόγραμμά του και όχι με τρόικες και εξαναγκασμούς, που άλλοι του κληροδότησαν», κι αυτό «προς ένα καλύτερο αύριο προς τους πολλούς και την Ελλάδα». «Και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί ότι και ξέρουμε και μπορούμε», σημειώνει.

Συνοψίζει τα διλήμματα της κάλπης στο εξής: «Μητσοτάκης ή αλλαγή; Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη;». Υποστηρίζει ότι «μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη θα είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνική πλειοψηφία, την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τη ζωή των πολλών, τους θεσμούς, τη χώρα». «Ή θα επιλέξουν και θα στηρίξουν την αλλαγή;», σημειώνει, «με την κοινωνική πλειοψηφία, τους νέους, τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη στο κέντρο της προσοχής», «την αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου και την προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να πάψει επιτέλους να είναι παρίας της Ευρώπης».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο δρόμος για την τελεσίδικη ήττα του κ. Μητσοτάκη και της πολιτικής του «ταυτίζεται με τον δρόμο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν υπάρχει ήττα Μητσοτάκη και ΝΔ χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπώς η αποτελεσματική ψήφος ήττας της Ν.Δ. Και μόνο αυτή “τιμωρεί” με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους υπεύθυνους για όσα έχει υποστεί η χώρα τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνει όμως ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυρίως ψήφος ευθύνης», αναφέροντας ότι το “Συμβόλαιο Αλλαγής” «συμπυκνώνει την ελπίδα και τη μετατρέπει σε πολιτική πράξη». «Ρεαλιστικό αλλά και ριζοσπαστικό», συνεχίζει, «προβλέπει άμεσα μέτρα ανακούφισης αλλά και μέτρα στήριξης των πολλών σε βάθος τετραετίας» και ειδικότερα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, κράτος δίκαιο και αποτελεσματικό. Σημειώνει ιδιαίτερα την απόφαση για άμεση υλοποίηση με ΠΝΠ τριών μέτρων: Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το πλαίσιο προστασίας. Μείωση έως μηδενισμού του ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς και τη μείωση του ΕΦΚ. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς και της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει, επίσης, μια σαφή εντολή του κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική παράταξη για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας», για να τονίσει ότι μετά τις εκλογές «κάθε κόμμα, κάθε δημοκρατική δύναμη, κάθε δημοκρατικός πολίτης θα κριθούν από την ετοιμότητά τους να συμβάλουν σε μια κυβέρνηση προόδου και μια πορεία αλλαγής. Και να κλείσουν οριστικά την πόρτα στα όνειρα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Σημειώνει, δε, ότι το «Συμβόλαιο Αλλαγής» αποτελεί, επίσης, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα. «Η πρώτη ευθύνη εδώ ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως σοσιαλδημοκρατική δύναμη με αντίστοιχο πρόγραμμα. Η πρόκληση της πραγματικότητας είναι σαφής: Θα επιλέξει τον δρόμο της αλλαγής ή θα δεχτεί να εμπλακεί σε παιχνίδια εξουσίας καταστροφικά για τον τόπο και για το ίδιο;», ρωτά ο κ. Τσίπρας. «Είναι δυνατό να υποθέτει ο κ. Ανδρουλάκης ότι αυτό που ζήτησε δημόσια, η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, μπορεί να προχωρήσει με την κυβέρνηση της ενοχής και της συγκάλυψης; Εμείς, πάντως, απλώνουμε το χέρι στη συνεργασία και στη συμπόρευση», τονίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram