Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Έφη Αχτσιόγλου: Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιους απευθύνεται

Δικαίωσε την φημολογία που την ήθελε να παρουσιάζει μία ενωτική υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου. Κατά την ανακοίνωσ...



Δικαίωσε την φημολογία που την ήθελε να παρουσιάζει μία ενωτική υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου. Κατά την ανακοίνωση της πρόθεσης της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι ετοιμάζεται να απευθυνθεί και να εκφράσει τους αριστερούς ψηφοφόρους αλλά και τους πασοκογενείς.

Στο παρασκήνιο η Έφη Αχτσιόγλου είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεση της να είναι υποψήφια. Σύμφωνα με το περιβάλλον της πρώην υπουργού, κρίνεται ως σημαντικό το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει την απόφαση να μην εμπλακεί στις διαδικασίες διαδοχής και κυρίως να μην εκφράσει προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο.  Οι λεγόμενοι «προεδρικοί» του κόμματος, που είχαν συσπειρωθεί γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, αποτελούν το κύριο σώμα των ψηφοφόρων και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατά την σημερινή ανακοίνωση έδωσε μία «γεύση» από τις πολιτικές θέσεις που θα εκφράσει. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο η Έφη Αχτσιόγλου θα παρουσιάσει αναλυτικά την πολιτική πλατφόρμα της υποψηφιότητας της, δηλαδή τις θέσεις της για τα κρίσιμα ζητήματα τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.

Η πλατφόρμα της υποψηφιότητας της

Από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου υπογράμμισαν ότι το βασικό στίγμα της υποψηφιότητας της σε ό,τι αφορά το κοινωνικό και πολιτικό, το περιέγραψε και στη δήλωση της. Παράλληλα με τη δήλωση της περιέγραψε ένα κόμμα που θα εκτείνεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη μακρά του πορεία έχει εξελιχθεί πολιτικά. Ξεκινώντας ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας. Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα…», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση της.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι βασικό μέλημα και αγωνία της Έφης Αχτσιόγλου είναι να επιστρέψει γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά με τις κοινωνικές αναφορές και τα διακυβεύματα που προσδιόρισε στη δήλωση της. Παράλληλα ανέφεραν ότι η θέση της είναι ότι το κόμμα πρέπει να διέπεται από βασικά χαρακτηριστικά όπως ο επαγγελματισμός, ο τεχνοκρατισμός, ο σύγχρονος λόγος και η αποτελεσματικότητα.

Τάσσεται υπέρ του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την Πολιτική Γραμματεία

Από το περιβάλλον της εξήγησαν ότι είναι υπέρ του χρονοδιαγράμματος που αποφάσισε να εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία στην ΚΕ για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου και θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό που πάρθηκαν αποφάσεις στην ΠΓ, η οποία και «ήταν η πιο δύσκολη συνεδρίαση». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άποψη της είναι ότι το κόμμα θα τους βρει τους ρυθμούς του, όμως είναι σημαντικό εν τω μεταξύ να μη χάσεις την επαφή με την κοινωνία. Στο ίδιο πλαίσιο η Έφη Αχτσιόγλου εκτιμά ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να είναι «ακέφαλο» για μήνες και ότι πρέπει να προχωρήσουν σχετικά γρήγορα τα πράγματα, δηλαδή και πριν από τη ΔΕΘ, δεδομένου ότι έχει αξία εκεί να παρουσιαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση συγκροτημένη και να αναδειχθούν τα θέματα που θέλει να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταγραφούν στη συλλογική συνείδηση.

Μετά και την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ το Σαββατοκύριακο, η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδείες την ερχόμενη εβδομάδα εντός των Αθηνών και εν συνεχεία και σε άλλες πόλεις. Σύμφωνα με το περιβάλλον της η καμπάνια της Έφης Αχτσιόγλου θα δώσει έμφαση και στο μήνυμα για τη σημασία της συμμετοχής των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία. Ως προς την επιλογή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της σε χώρο και χρόνο πριν από την επικείμενη ΚΕ, ανέφεραν από το περιβάλλον της πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της αφορά και την κοινωνία, αφού διεκδικεί να είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram