Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Λάρισα: Στον ανακριτή σήμερα ο 53χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας που ξυλοκόπησε την αστυνομικό σύζυγό του – Τι αναμένεται να επικαλεστεί

Ενώπιον του ανακριτή Λάρισας θα βρεθεί σήμερα ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την αστυνομικό σύζυγό του, επειδή του ζήτησε διαζύ...



Ενώπιον του ανακριτή Λάρισας θα βρεθεί σήμερα ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την αστυνομικό σύζυγό του, επειδή του ζήτησε διαζύγιο, την στιγμή που η 43χρονη δίνει μάχη για να επουλώσει τα βαριά σωματικά και ψυχολογικά τραύματά της από την βάρβαρη επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, ο δράστης θα επιχειρήσει να πείσει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την γυναίκα του ή να της προκαλέσει κακό. Ο 53χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίξει ότι ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης αστυνομικού, ήταν εκείνο που… πυροδότησε την οργή του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε βάρος της, στέλνοντάς την στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία συνήθη πρακτική των κακοποιητών να «δείχνουν» τα θύματά τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να επιχειρήσουν να ελαφρύνουν την θέση τους. Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Την ξυλοκοπούσε επί μία ώρα

Οι τελευταίες πληροφορίες για την βάναυση επίθεση σε βάρος της αστυνομικού, προκαλούν φρίκη. Επί μία ώρα κι ένα τέταρτο ξυλοκοπούσε την 43χρονη αξιωματικό της αστυνομίας, από τις 03:00 τα χαράματα μέχρι τις 04:15.

Οι Αρχές επενέβησαν μετά από ειδοποίηση γειτόνισσας. Ήταν εκείνη που δεν έκλεισε τα αυτιά στις σπαρακτικές εκκλήσεις της για βοήθεια, ενώ ο 52χρονος την χτυπούσε ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπό της, που έχει παραμορφωθεί και σε όλο της το σώμα. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση μετά τη ρήξη νεφρού που υπέστη, ενώ είναι γεμάτη κατάγματα.

Οι απειλές και η βίαιη συμπεριφορά του 52χρονου είχαν οδηγήσει την αστυνομικό στην απόφαση να χωρίσουν, όπως έγινε γνωστό από την μητέρα της.

Βρίσκονταν ήδη σε διάσταση όταν εκείνος εισέβαλε στο σπίτι της και της επιτέθηκε με απίστευτη αγριότητα. Μέσα από το νοσοκομείο της Λάρισας βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για όσα υπέστη, ενώ εκείνος έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς», δήλωσε η 43χρονη.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι ασύλληπτης αγριότητας, όμως δεν είναι μεμονωμένο. Τα στοιχεία σοκάρουν. Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών 466 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ζήτησαν να έχουν το κουμπί πανικού, με το φόβο μίας νέας επίθεσης σε βάρος τους.

Από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής 47 γυναίκες χρειάστηκε να πατήσουν το κουμπί στο κινητό τους και να επέμβει η αστυνομία για να γλιτώσουν από τα χέρια συζύγου ή συντρόφου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, 30-40 γυναίκες αστυνομικοί δέχονται τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές και αποφεύγουν να απευθυνθούν στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, φοβούμενες τον διασυρμό.

Το 2020 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στις Αρχές ήταν 5413, το 2021 8776 και το 2022 11.632.

Η αύξηση των καταγγελιών αυτών αποδίδεται εν μέρει στις διαδικασίες που έχουν κινηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο και την καταγραφή τέτοιων καταγγελιών.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram