Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Οι αποφάσεις για την οπαδική βία και τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση...



Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων tων «Big 4» ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Σχετικά με το πώς αναμένεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση το πακέτο μέτρων για την οπαδική βία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει στο ίδιο τραπέζι την ηγεσία της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίνν και τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους του «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) αποτελεί ένα ισχυρό σήμα σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και ουσίας για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στην κατεύθυνση της εξάλειψης των φαινομένων της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν ως πολύ σημαντικό δεδομένο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν το υφιστάμενο πλαίσιο νομοθεσίας χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα του Πρωθυπουργού, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να εξειδικεύσουν τις κατευθύνσεις που δόθηκαν στην σημερινή διευρυμένη σύσκεψη.

Με το δεδομένο ότι πλέον τα φαινόμενα οπαδικής βίας λαμβάνουν χώρα εκτός των γηπέδων και σε χρόνο ανεξάρτητο των αθλητικών συναντήσεων, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο της πρόληψης. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ενεργοποίηση και άλλων διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατεύθυνση αυτή. Μία από αυτές είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς είναι σαφές πως τα περισσότερα ραντεβού για επεισόδια κλείνονται μέσω του διαδικτύου και των social media.

Επίσης θα υπάρξει εμπλοκή της Υποδιεύθυνσης για την Δίωξη Ναρκωτικών καθώς, όπως λένε στην Κυβέρνηση, ο χουλιγκανισμός αποτελεί μόνο μία εκδοχή της γενικότερης παραβατικότητας, κορωνίδα της οποίας αποτελεί και η παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σχετικά με τους οργανωμένους οπαδούς, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το πλαίσιο και ό,τι αφορά τις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Πρόκειται σφράγισμα των θυρών για τουλάχιστον 2 με 3 αγωνιστικές εφόσον υπάρξει παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου. Εάν υπάρξει υποτροπή υπάρχει η πιθανότητα οι συγκεκριμένες θύρες να κλείνουν και για όλη την ποδοσφαιρική σεζόν.

Στο επίπεδο των ποινών, στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο έχει ήδη αυστηροποιηθεί από την προηγούμενη τετραετία και είναι επαρκές, αλλά υπάρχει προβληματισμός στο επίπεδο της έκτισης των ποινών. Με το άνοιγμα της Βουλής, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει τροποποίηση των άρθρων 99 και 100 του Ποινικού Κώδικα προκειμένου να υπάρξει δραστικός περιορισμός της μετατροπής των ποινών.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram