Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

8 προσαγωγές από την Αντιτρομοκρατική: Εξετάζεται αν σχετίζονται με το δέμα-βόμβα στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και σε σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας για τη σύλλ...



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και σε σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προσαχθεί οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.  Οι προσαγωγές φέρεται να έχουν σχέση με την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα καθώς και με απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Την ευθύνη για την έκρηξη στα Πετράλωνα είχε αναλάβει η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».  Σε ανακοίνωσή της η ομάδα μετά την επίθεση στην τράπεζα είχε αναφέρει τα εξής: «Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτή η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει τον συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα».

Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει τον Ιούλιο του 2023 την ευθύνη για χειροβομβίδα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι, καθώς και για τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Νοέμβριο του 2023 στην Κηφισιά, σε σπίτι επιχειρηματία, η εταιρεία του οποίου είχε σχέση με την κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα.

Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή των προσαχθέντων και σε άλλες βομβιστικές ενέργειες, όχι όμως σε εκείνη που έγινε κοντά στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εξετάζεται αν εμπλέκονται στην υπόθεση με το δέμα-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης για την οποία ωστόσο είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την “Ένοπλη Απάντηση”.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε 10 σπίτια που σχετίζονται με τους 8 προσαχθέντες, καθώς και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα.


Δέμα- βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Συναγερμός είχε σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου για τον φάκελο – βόμβα που έφθασε στα χέρια της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες δεν προειδοποίησαν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ήθελαν νεκρούς.

Όπως είχε γράψει το enikos.gr, η συνδεσμολογία ήταν σχεδόν ίδια με αυτή στο πακέτο-βόμβα που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη το 2010. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε μπαταρία, πυροκροτητή, έλασμα-μανταλάκι, και ήταν σε φάκελο. Όπως και τότε.

Την ευθύνη για το δέμα- βόμβα ανέλαβε τότε η «Ένοπλη Απάντηση», όμως, αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι αν πρόκειται για τα ίδια άτομα με την «Σύμπραξη Εκδίκησης» και απλά εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα οργανώσεων.


Η παρατηρητικότητα του συζύγου της δικαστικού

Η δικαστικός απουσίαζε με άδεια εδώ και 10 μέρες. Όταν επέστρεψε, πήγε τυχαία με τον σύζυγό της στο γραφείο. Η ίδια ανέμενε να παραλάβει κάποια ημερολόγια. Έτσι, όταν είδε πως ο φάκελος έγραφε πάνω ως αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, θεώρησε πως ήταν αυτά μέσα. Όμως ο άντρας της θεώρησε πως ο φάκελος ήταν περίεργος, και υποψιάστηκε πως είχε κάτι άλλο μέσα. Έτσι, ειδοποίησε τους αρμόδιους υπαλλήλους και ο φάκελος μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου. Αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, και φάνηκε το καλώδιο, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει.


Στο μικροσκόπιο οι υποθέσεις που είχε χειριστεί η πρόεδρος Εφετών

Μετά την εξουδετέρωση της βόμβας τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εκτίμησαν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατία, λόγω και της ομοιότητας της συνδεσμολογίας με αυτή του εκρηκτικού μηχανισμού που στοίχισε τη ζωή του Γιώργου Βασιλάκη. Ωστόσο, μελετούν όλο αυτόν τον καιρό με προσοχή ενδεχόμενες απειλές που είχαν παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών.


Έκρηξη σε κτίριο στην Κηφισιά

Έκρηξη είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2023 σε κτίριο στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.  Τότε είχε γίνει γνωστό ότι στο κτίριο στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία. Ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με την αστυνομία και ανέφερε πως άκουσε μια έκρηξη.  Στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες των ΤΕΕΜ που επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκε έκρηξη και δημιουργήθηκε κρατήρας. Συγκεκριμένα, εντόπισαν καθαρή εκρηκτική ύλη που ήταν τοποθετημένη στο μοτέρ του γκαράζ από τη μέσα πλευρά, όπως είχε γράψει το enikos.gr.


Έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι

Τον Ιούλιο του 2023 υπήρξε έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στην οδό Ρόδου 12.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο συγκεκριμένο όχημα και ελαφρότερες σε ακόμη δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα παραπλεύρως.


Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, που ερεύνησε τον χώρο, περισυνέλεξε από το σημείο υπολείμματα χειροβομβίδας αμυντικού τύπου και συγκεκριμένα την περόνη και τον μοχλό οπλίσεως, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, 45 ετών, υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.


Πηγή: enikos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram