Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μυρωδικά

Υλικά: 1 κοτόπουλο ολόκληρο 4 μικρά κρεμμύδια 1 πορτοκάλι 4 κουταλιές λάδι Φρέσκο δεντρολίβανο 1 κουταλάκι θυμάρι 1 κουταλάκι ...


Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 4 μικρά κρεμμύδια
  • 1 πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι δρακόντειο (τάρακον)
  • Αλάτι
  • Σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού.

Εκτέλεση:
  • Κόβετε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, το λάδι, το θυμάρι, το δρακόντειο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πιάσουν καλά πάνω στο κοτόπουλο. 
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. 
  • Κόβετε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και το πορτοκάλι με τη φλούδα στα έξι.
  • Στύβετε τα κομμάτια πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο και τα τοποθετείτε στο ταψί.
  • Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κάποια κομμάτια πορτοκάλι και μέσα στο κοτόπουλο. 
  • Τέλος, απλώνετε τα κομμάτια κρεμμυδιού στο ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνετε για μια ώρα στους 190οC. 
  • Μετά ξεσκεπάζετε και ψήνετε για ακόμα 30’ – 40’ στους 200οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram