Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Χοιρινή Τηγανιά με μαύρη μπύρα και ρύζι

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές 350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1 κ.σ...



Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 500 γρ. μαύρη μπύρα
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 κλαδάκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες (1-2 εκ.) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Στην συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο.
  • Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
  • Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και την μαύρη μπύρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.
  • Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη. 

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram