Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Γεμιστοί τηγανητοί κολοκυθοανθοί

Ο ι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Τους βρίσκουμε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ όταν είναι η εποχή τους. Σε κάποιες περιοχές της ...



Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Τους βρίσκουμε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ όταν είναι η εποχή τους. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας τους λένε και κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοκορφάδες και φυσικά υπάρχουν δεκάδες συνταγές για να τους μαγειρέψετε. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς με αυγό και φέτα, σκέτη μούρλια. Προσοχή: Διαλέγουμε κολοκύθια με όσο μεγαλύτερο άνθος μπορούμε.

Κατ'αρχάς να πούμε το μυστικό της συνταγής. Δεν πρέπει να βάλουμε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, γιατί θα μικρύνουν και θα μας "μαραθούν". Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψουμε, τους βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ με νερό ώστε το άνθος τους να είναι προς τα έξω.

Υλικά:
  • 20 κολοκυθοανθοι μεγάλοι (20 φρέσκα κολοκύθια με τον ανθό τους)
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 100 γραμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 αυγά
  • Ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι μπύρα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το χυλό)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το χυλό για το τηγάνισμα:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το χυλό (δηλαδή το αλεύρι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μπύρα και το 1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα) σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τους κολοκυθοανθούς:
  • Ανακατεύουμε τα τυριά, το μαϊντανό και τα αυγά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη γέμιση.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση τους κολοκυθοανθούς.
  • Στρίβουμε τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι να κάψει.
  • Βουτάμε τους ανθούς στο χυλό που έχουμε ετοιμάσει και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν.
  • Οταν είναι έτοιμοι, τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram