Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νιόκι πατάτας

Φ τιάξτε μπόλικη ζύμη γι΄αυτά τα φρέσκα, χειροποίητα νιόκι πατάτας. Μία δόση ποτέ δεν είναι αρκετή γι΄αυτή την Ιταλικη νοστιμιά...  Υλ...



Φτιάξτε μπόλικη ζύμη γι΄αυτά τα φρέσκα, χειροποίητα νιόκι πατάτας. Μία δόση ποτέ δεν είναι αρκετή γι΄αυτή την Ιταλικη νοστιμιά... 

Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες (μετρίου μεγέθους)
  • 180 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 3 κρόκους (από μέτρια αυγά)
  • 100 γραμ. φρέσκο ανθότυρο ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση:
  • Για τα φρέσκα, χειροποίητα νιόκι πατάτας, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C. 
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα να μαλακώσουν για 30-40΄.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. 
  • Τις στεγνώνουμε στον καυτό φούρνο για 6-8΄.
  • Όταν κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, αφαιρούμε τη σάρκα με κουτάλι, τις βάζουμε σε μπολ και λιώνουμε σε λείο πουρέ. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά ο πουρές πατάτας, ώστε να μπορούμε να τον ζυμώσουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. 
  • Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε κορδόνι με 1 εκ. πάχος. 
  • Κόβουμε νιόκι ανά δύο εκ. διαγώνια. 
  • Με την ανάποδη του πιρουνιού πατάμε την επιφάνεια και κάνουμε σχέδιο στα νιόκι.
  • Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και βράζουμε για 3΄, μέχρι να ανέβουν όλα στην επιφάνεια. 
  • Τα στραγγίζουμε.
  • Τα σερβίρουμε συνοδευτικά με το κρέας της αρεσκείας μας ή σκέτα με μια απλή σάλτσα. 
  • Αν δεν θέλουμε να τα καταναλώσουμε αμέσως, δεν τα βράζουμε αλλά τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Tips:
  • Για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και βελούδινα νιόκι χωρίς γεύση από αλεύρι,επιλέξτε τη σωστή πατάτα, δηλ. πατάτα πλούσια σε άμυλο, κατάλληλη για βραστή.
  • Πάντα να βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν. Έτσι θα αποφύγετε να σκάσουν οι πατάτες και να ρουφήξουν νερό στο βράσιμο. Όσο πιο πολύ υγρασία ρουφήξει η πατάτα την ώρα που βράζει τόσο πιο πολύ αλεύρι πρέπει να προσθέσετε στα νιόκι και τόσο πιο πολύ αλευρένια γεύση και μαστιχωτή υφή θα έχουν και δεν το θέλουμε αυτό.
  • Ένα κόλπο για να διώξουμε όλη την υγρασία που ρούφηξαν στο βράσιμο οι πατάτες, είναι το εξής: Αφού βράσουν και μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος και τις βάζουμε σε σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις στεγνώνουμε σε καυτό, καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 6-8′. Με τον τρόπο αυτό θα χρειαστούμε λιγότερο αλεύρι στο ζύμωμα.
  • Όσο λιγότερο αλεύρι βάλετε στα νιόκι τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Όμως αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια βουτήξτε τα σε λίγο αλεύρι. 
  • Μη ζυμώνετε πολύ την ζύμη για νιόκι, γιατί αναπτύσσεται η γλουτένη, με αποτέλεσμα να γίνουν πολύ ελαστικά στο τέλος.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram