Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ιταλικό ριζότο το αυθεντικό

Τ ο ριζότο είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την ιταλική κουζίνα, αλλά έχει «κατακτήσει» όλες τις κουζίνες του κόσμου, παρότι συχνά συγ...



Το ριζότο είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την ιταλική κουζίνα, αλλά έχει «κατακτήσει» όλες τις κουζίνες του κόσμου, παρότι συχνά συγχέεται με διάφορα πιλάφια. Το αυθεντικό ιταλικό ριζότο όμως απαιτεί έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος και αυτή τη συνταγή θα δούμε εδώ, η οποία προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (το arborio). Επειδή όμως δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα παρά μόνο σε ειδικά μαγαζιά, θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι τύπου round grain που είναι και οικονομικό και κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Υλικά:
  • 3/4 ποτηριού ρύζι τύπου arborio ή round grain
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας
  • 1 μπολάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα 

Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το πράσο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε μεα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Παράλληλα, έχουμε κοντά το κρασί αλλά και το ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει τον κύβο και έχει γίνει ζωμός.
  • Όταν τα υγρά του ρυζιού εξατμιστούν, «σβήνουμε» με το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό τόσο όσο να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας.

Tips:
  • Το μυστικό είναι να ανακατεύουμε συνέχεια το ρύζι με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας κάθε φορά μόνο τόσο ζωμό όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα μας. 
  • Συνολικά, η διαδικασία αυτή χρειάζεται περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει αλλά "κρατάει" λίγο στον πυρήνα του.
  • Τέλος, αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά.
  • Το ριζότο μας είναι έτοιμο και σερβίρεται όπως είναι καυτό! 
  • Μπορείτε να στολίσετε το ριζότο με λίγο δεντρολίβανο και να βάλετε γύρω γύρω βραστά λαχανικά!

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram