Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα το απόγευμα της Κυριακής. Το χαλάζι, που είχε μέγεθος καρυ...


Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα το απόγευμα της Κυριακής. Το χαλάζι, που είχε μέγεθος καρυδιού, σάρωσε την περιοχή από τους Γεωργανάδες μέχρι το Πετρωτό καταστρέφοντας ολοσχερώς τις καλλιέργειες. Οι αγρότες της περιοχής έχουν πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς περίμεναν να βγάλουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Ολοκληρωτική καταστροφή σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Η καταστροφή σύμφωνα με τους αγρότες είναι ολοκληρωτική καθώς όπως είπαν σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν απομείνει μόνο οι κορμοί των φυτών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ζητούν τη στήριξη της πολιτείας για άμεσους ελέγχους και αποζημιώσεις.

Η κακοκαιρία σάρωσε και την Καρδίτσα

Μεγάλης έντασης μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Κυριακής σχεδόν ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας. Παράλληλα, χαλαζόπτωση σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων προκάλεσε τεράστια καταστροφή στις καλλιέργειες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου ήταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που δημιούργησαν προβλήματα , ενώ υπήρξε τουλάχιστον μία περίπτωση πτώσης δέντρου, που από οικόπεδο έπεσε σε μπαλκόνι, μέσα στην Καρδίτσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός, πέραν των υλικών ζημιών.

Την ίδια ώρα υπήρξε και πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της πλατείας Λάππα στην Καρδίτσα. Σοβαρότατα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο Καρποχώρι, με το χαλάζι να καταστρέφει πολύ μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών με τον αέρας να ρίχνει δέντρα προκαλώντας ζημιές σε στέγες.



Πηγη: karditsalive.net, trikalavoice.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram