Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ανατιμήσεις – φωτιά σε προϊόντα εκτός «καλαθιού του νοικοκυριού» – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Οι ανατιμήσεις συνεχίζονται στα προϊόντα εκτός του «καλαθιού του νοικοκυριού». Μπορεί το μέτρο του «καλαθιού» το οποίο εφαρμόζετ...


Οι ανατιμήσεις συνεχίζονται στα προϊόντα εκτός του «καλαθιού του νοικοκυριού». Μπορεί το μέτρο του «καλαθιού» το οποίο εφαρμόζεται για τέταρτη εβδομάδα, να βρίσκεται στο επίκεντρο με τις νέες, επικαιροποιημένες λίστες που ανακοινώνουν κάθε Τετάρτη τα σούπερ μάρκετ, όμως, οι τιμές «τραβούν την ανηφόρα» και σε άλλα προϊόντα.

Όπως είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ., Γιώργος Λεχουρίτης «προϊόντα εκτός του καλαθιού παρουσιάζουν αυξήσεις σε σύγκριση με πριν από περίπου 15 ημέρες».

Ο ίδιος παρέθεσε σχετικά παραδείγματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γαλοπούλα που την προηγούμενη εβδομάδα κόστιζε 17,35 ευρώ σήμερα κοστίζει 17,91 ευρώ. Γιαούρτι του 1 κιλού ιδιωτικής ετικέτας που είχε τιμή 2,60 ευρώ, σήμερα η τιμή του ανέρχεται στα 2,70 ευρώ.

Χαρτοπετσέτες από 1,74 ευρώ πωλούνται σήμερα 2,79 ευρώ, χαρτί υγείας έχει πάρει αύξηση της τάξεως του 1 ευρώ, ενώ αυξήσεις παρατηρούνται και στο λάδι, το οποίο αν και δεν είναι νέας σοδειάς πωλείται στα 8 ευρώ και πάνω, στα τυροκομικά, τα αλλαντικά, το αλεύρι κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη, η ακρίβεια… καλά κρατεί, αφού η φέτα σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 40%- 50%.

Όπως είπε ο ίδιος, «το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι πανάκεια, ίσως να απαλύνει κάποιους. Λογική του υπουργείου είναι να συγκρατηθούν οι τιμές στα επώνυμα προϊόντα δηλ. να είναι το καλάθι ανάχωμα στην ακρίβεια. Εδώ βλέπουμε όμως ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν λειτουργεί ως ανάχωμα στην ακρίβεια. Δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό φαίνεται για τους καταναλωτές που βιώνουν την καθημερινότητα».

Ο πρόεδρος του ΙΝ. ΚΑ. μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με παραγωγό από την Αιγιάλεια η οποία τού είπε ότι πουλάει τα λεμόνια 0,25 ευρώ και φτάνουν στον καταναλωτή στα έως 1,80 ευρώ και το πορτοκάλι ναβαλίνα το δίνει 0,15 ευρώ και στην αγορά πωλείται περισσότερο από 1 ευρώ.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram