Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νέος γύρος κινητοποιήσεων από αγρότες της Θεσσαλίας – «Καμία δέσμευση και απάντηση για τα προβλήματά μας από την κυβέρνηση»

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως λένε εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας στο enikos.gr, ολοκληρώθηκε η σημερινή (11/03...



Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως λένε εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας στο enikos.gr, ολοκληρώθηκε η σημερινή (11/03) συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν λάβαμε καμία απάντηση στα προβλήματά μας» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με 15 εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στις 12:30, με σκοπό να απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό απαντήσεις σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους, είτε αυτές αφορούν το φυτικό κεφάλαιο, είτε την απώλεια χαμένου εισοδήματος, είτε τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. «Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις, δεν είμαστε ικανοποιημένοι» αναφέρει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό μέσω του enikos.gr, πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν απαντήσεις αλλά και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που επιδεινώθηκαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. «Εν ολίγοις, επιστρέφουμε στα χωριά μας και θα πραγματοποιήσουμε συσκέψεις με τους συναδέλφους μας ώστε να συνεννοηθούμε και να προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις και να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση. Δεν θα κάνουμε μπλόκα, αλλά συλλαλητήρια στις περιοχές μας. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο για παράδειγμα στην Λάρισα. Θα δούμε, πάντως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» λέει από την πλευρά του στο enikos.gr, ο κ. Σωκράτης Αλειφτήρας εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας.


«Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για τα προβλήματά μας»

Σύμφωνα με τους πλημμυροπαθείς αγρότες, μέχρι και σήμερα στη Θεσσαλία 400.000 στρέμματα γης παραμένουν μη καλλιεργήσιμα μετά την κακοκαιρία Daniel, 150.000 στη λίμνη Κάρλα και 250.000 σε άλλες περιοχές του κάμπου.

«Δυστυχώς η συνάντηση που είχαμε δεν είχε -εν τέλει- κανένα νόημα. Δεν λάβαμε καμία δέσμευση για οτιδήποτε, γεγονός το οποίο δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στα λόγια και δεν προχώρησε σε πράξεις εδώ και 6 μήνες. Έλεγε ότι θα βάλει πλάτη, αλλά εμείς έχουμε “καμπουριάσει”. Παράλληλα, δεν μπορούσαν να μας πουν για το τελικό ποσό των αποζημιώσεων, ούτε πότε θα γίνουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Μας ανέφεραν μόνο ότι δεν μπορούν να γίνουν γρήγορα, δηλαδή σε 1-2 χρόνια, άρα τα περιμένουμε αργότερα. Ακόμη και για την λίμνη Κάρλα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, θα δούμε τι έργα θα γίνουν και εκεί» προσθέτει ο κ. Αλειφτήρας.

Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα για όλα τα παραπάνω ζητήματα, ο κ. Μαρούδας ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρχε κανένα», προσθέτοντας ότι οι αγρότες αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς καμία δέσμευση για τα προβλήματά τους. «Καμία δέσμευση για τις αποζημιώσεις και για την παραγωγή του 2023. Είμαστε πάρα πολύ πίσω και υπάρχει φόβος ότι χιλιάδες αγρότες δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει ρευστότητα και δεν έγιναν βήματα. Κάποιοι δεν έχουν πάρει καν τα 2.000 ευρώ. Ρωτήσαμε ποια θα είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, για να μην ξαναζήσουμε τους εφιάλτες που βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν έχουμε σαφή εικόνα της έκθεσης των Ολλανδών. Εν ολίγοις, δεν λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση για τίποτα».


Συνάντηση με θεσμικούς φορείς του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας την Παρασκευή

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος Ευθύμιου Φωτεινού οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας θα συναντηθούν εκ νέου με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, όπως υποστήριξε ο κ. Φωτεινός, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σημείωσε.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram