Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Παραδοσιακή Κιμαδόπιτα με πράσο Θεσσαλίας

Μια παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη συνταγή, που πολλές φορές παίρνει το ρόλο της Βασιλόπιτας κρύβοντας μέσα της φλουρί για τον τυχερό της ν...



Μια παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη συνταγή, που πολλές φορές παίρνει το ρόλο της Βασιλόπιτας κρύβοντας μέσα της φλουρί για τον τυχερό της νέας χρονιάς.

Υλικά:
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • Για τη γέμιση

  • 500γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
  • 5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • κανέλα στη μύτη του κουταλιού
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας τραχανά γλυκό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. Arla Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μίγμα από ελαιόλαδο και Βούτυρο Lurpak λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα πράσα, αλατίζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. 
  • Τα στραγγίζετε.
  • Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα μπαχαρικά μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει. 
  • Αλατίζετε.
  • Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και ανακατεύετε. 
  • Βάζετε τον πελτέ και την ντομάτα και ανακατεύετε καλά. 
  • Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτετε τότε τα πράσα, ανακατεύετε καλά.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, τα αβγά, τον τραχανά και τον μαϊντανό. 
  • Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας γενναιόδωρα το καθένα χωριστά. 
  • Απλώνετε πάνω τους ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα.
  • Τυλίγετε σε κόθρο τα φύλλα που περισσεύουν στις γωνίες. 
  • Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου-ελαιολάδου και την επιφάνεια της πίτας, την χαράζετε σε κομμάτια, τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

 Καλή σας όρεξη... 

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram